Yeti Owners Club banner

Wymiana uchwytu do pociągania za klapę bagażnika

4.9K views 6 replies 6 participants last post by  BigYinYeti2017  
#1 ·
Z jakiegoś powodu w moim Yeti brakowało uchwytu do opuszczania klapy bagażnika w kształcie kości. Po chwili główkowania i próbach udało mi się zamontować nowy bez odpinania jakichkolwiek klipsów mocujących tapicerkę wewnętrzną i musiałem tylko usunąć śrubę momentu obrotowego, która utrzymuje uchwyt na miejscu. Jeśli nasmarujesz odpowiedni koniec nowego uchwytu smarem silikonowym i zmiękczysz uchwyt w czajniku z wrzącą wodą, możliwe jest włożenie uchwytu przez otwór w plastikowej osłonie i manewrowanie nim na miejsce, aby można było wymienić śrubę momentu obrotowego.

#5 · (Edited)
Z jakiegoś powodu w moim Yeti brakowało uchwytu do opuszczania klapy bagażnika. Po chwili główkowania i próbach i błędach udało mi się zamontować nowy bez odpinania jakichkolwiek klipsów mocujących wewnętrzne wykończenie i musiałem tylko usunąć śrubę torx , która trzyma uchwyt na miejscu. Jeśli nasmarujesz odpowiedni koniec nowego uchwytu smarem silikonowym i zmiękczysz uchwyt w czajniku z wrzącą wodą, możliwe jest włożenie uchwytu przez otwór w plastikowym wykończeniu i manewrowanie nim na miejsce, aby można było wymienić śrubę torx .
Dobrze zrobione! Kiedy w 2020 roku wymieniłem pull-bone w moim starym Yeti, bardzo się spieszyłem. Wybrałem więc konwencjonalną drogę odpięcia całego plastikowego panelu wykończenia wnętrza, a następnie wpięcia go z powrotem na miejsce z nową kością włożoną przez niego. To jednak wiąże się z ryzykiem złamania kilku gniazd mocujących klipsy na plastikowym panelu. Zatem Twoja metoda jest lepsza. (y)

(P.S. Widzę, że śruba "torx" jest nierozpoznanym słowem w słowniku forum. Zatem zmieniło Twoją wzmiankę o konstrukcji mocowania na "moment obrotowy" w #1. Poprawiłem to w cytacie powyżej i zmusiłem oprogramowanie policji słów na forum do zaakceptowania tego. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko? :)

• Like
Reactions: ExpectingRain
#7 ·
Nowy użytkownik i zamierzam spróbować wymienić uchwyt do pociągania w kształcie kości bez zdejmowania panelu wykończeniowego. Czy ktoś przypadkiem pamięta, jaki rozmiar miała śruba torx mocująca uchwyt? Jak trzymaliście go na miejscu podczas ponownego montażu? Dzięki.